Az első Angyal Hangja – Tijana Jurić fesztivál

A Tijana Jurić alapítvány Igazgató bizottsága úgy döntött, hogy június 27.-én Nemesmiliticsen megrendezik az első Angyal hangja – Tijana Jurić fesztivált, amelyen Tijanára, a zenei tehetségére és énekére emlékeznek.

A faluból, amelynek közelében találtak rá a kislányra, üzenetet küldenek:” Kultúrával az erőszak ellen”. Ily módon kívánnak szembeszállni az erőszakkal és hirdetni a hagyományos
népdalok éneklését. Szándékuk, hogy a minden évben megrendezésre kerülő fesztiválra mind több gyermeket elhívjanak, ösztönözve őket arra, hogy művelődési egyesületek és énekkarok aktív tagjaiként ápolják a hagyományos örökségünket.

A fesztivál legfontosabb része a 16 évnél fiatalabb gyerekek népdalénekes versenye lesz. A versenyzők előadását három tagú zsűri fogja értékelni, amelynek tagjai: Krempatić Anita,
Nikolić Bojana és Guzijan Nemanja.

A három legjobb helyezett énekes az Alapítvány díját kapja, a fesztivál győztese elnyeri a Tijanáról szalma technikával készült portrét.

A fesztivál szórakoztató részében Tomasević Jelena énekel, Lečić Branislav színművész pedig Nikolaj Velimirović püspök Beszédek című művét adja elő. Az énekeseket a zombori Spomenar városi népi zenekar kíséri. A műsorvezető Stanković Miloš, a Szabadkai Népszínház színésze. A Vajdasági RTV, a fesztivál fő szponzora, felvételezi a műsort.

Nemesmilitics Zombor községhez tartozik. Zombor község önkormányzata és Todorović Sasa polgármester segítették a fesztivál szervezését. A közönség számára a belépés díjmentes.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!