Prvi susret dece i Žandarmerije u organizaciji Fondacije Tijana Jurić

UČENICI IZ MIŠIĆEVA, ŽEDNIKA I ĐURĐINA U POSETI JEDINICI ŽANDARMERIJE

U sklopu svog redovnog programa prevencije, Fondacija Tijana Jurić organizovala je prvi u nizu susreta dece i jedinica Žandarmerije. Tako je pedesetdvoje dece četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola u Mišićevu, Žedniku i Đurđinu, provelo dan sa pripadnicima Žandarmerije u Novom Sadu, koji su im ukazali na potencijalne opasnosti, prikazali opremu i načine na koje reaguju u pogoršanim bezbednosnim situacijama.

– Bezbednost dece nije na zadovoljavajućem nivou, i iz tog razloga moramo da radimo svi zajedno da bismo poboljšali to stanje. Smatram da je ovo jedan dobar način da policiju i žandarmeriju približimo deci, kako bi razvili tu svest ko brine o nama i kome se uvek mogu obratiti u stanju ugrožene bezbednosti, rekao je osnivač Fondacije, Igor Jurić na početku susreta dece i žandarma.

zandarmerija-fondacija-tijana-juric4

Ovaj dan bio je poseban kako za decu, tako i za pripadnike Žandarmerije. Dok su deca oduševljeno razgledala naoružanje, specijalna vozila, pratila prikaz borilačkih veština, pucanje iz vazdušne puške i ostale aktivnosti specijalnih jedinica, dotle su pripadnici Žandarmerije pokazali izuzetnu saradnju i posvećenost ovoj akciji.

– Danas smo deci približili čime se zapravo bavimo i na koji način doprinosimo njihovoj bezbednosti. Pojasnili smo im šta je žandarmerija, šta rade naši pripadnici, koja sredstva koriste, rekao je zamenik komandanta odreda Žandarmerije u Novom Sadu, pukovnik Mićo Kljaić.

Pripadnik Žandarmerije Milorad Ašćerić pojasnio je deci da njihova jedinica radi komplikovanije poslove koje redovna policija ne može da završi sama, i da se svi žandarmi svakodnevno pripremaju, vežbaju i teorijski edukuju.

Poseta jedinici Žandarmerije, ostaće još dugo ovim mališanima u sećanju kao jedna od najzanimljivijih edukacija koju su prošli van školskih klupa.

Fondacija Tijana Jurić organizovaće susrete dece i bezbednosnih struktura nekoliko puta godišnje, sa krajnjim ciljem da današnja deca shvate njihovu važnu ulogu u očuvanju bezbednosti. 

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

CSI