Donatori ispunili obećanje – godinu dana pomagali porodici Bešlin

Pomoć koju su donatori Fondacije Tijana Jurić, bračni par Tomić iz Švajcarske, godinu dana uplaćivali šestočlanoj porodici Bešlin iz Banatskog Velikog Sela, završena je ovog meseca. Tako je ispunjeno obećanje Danijele i Predraga Tomića da će 12 meseci u kontinuitetu, počev od novembra 2015. godine, pomagati samohranu majku Svetlanu i njeno petoro dece.

Na njihov račun je u prethodnih godinu dana uplaćeno ukupno 500 evra, koji su ovoj hrabroj ženi pomogli da privremeno reši stambeni problem.

– Pomoć koju smo dobijali od donatora iz Švajcarske iskoristila sam u svrhu plaćanja stana i obezbeđivanja normalnijih uslova za život deci, s obzirom da je naša porodična kuća u veoma lošem stanju. Ova pomoć mi je izuzetno značila, kaže Sevtlana Bešlin.

Podsećamo, o Bešlinovima je prvi pisao dnevni list „Blic“ u jesen 2014. godine kada je najstariji dečak, danas sedamnaestogodišnji Nemanja, ispričao tužnu ispovest kako je na malu maturu išao u prepravljenoj košulji i pantalonama svog pokojnog oca. Majka petoro dece je nakon smrti supruga ostala sama u trošnoj kući, u teškim uslovima za život. Nemanja je tada ispričao jedan deo svog teškog života – da im je struja isključivana, da je gladan odlazio na treninge i da se druga deca smeju njihovoj nemaštini.

beslin-5

Danas, Svetlana ima nadu da će njihov život u narednom periodu biti bolji.

– „Blic fondacija“ je odlučila da nam donira jedan deo sredstva za renoviranje kuće, ali smo u razgovoru sa
preduzimačem shvatili da to neće biti dovoljno, istakla je Svetlana dodajući da se nada volji dobrih ljudi koji bi njoj i njenoj deci pomogli da adaptiraju kuću i posle svih muka, stvore normalne uslove za život.

Renoviranje je u prvoj fazi, i zbog lošeg stanja u kom se kuća nalazi, trajaće do proleća. Ovo je prilika, ujedno i poziv ljudima velikog srca, da pomognu majci i deci da dođu do bezbednog krova nad glavom.

Zainteresovani donatori se mogu obratiti na adresu Fondacije Tijana Jurić fondacija@tijana.rs.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu