Sedma konferencija „Bezbednost i odgovornost 2022“

Centar za nestalu i zlostavljanu decu uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji organizuje VII Godišnju konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2022“ koja će se održati 13. oktobra 2022. godine sa početkom u 10 sati, u hotelu „Metropol“ u Beogradu.

Konferencija „Bezbednost i odgovornost“ predstavlja priliku da se na jednom mestu okupe predstavnici državnih institucija i domaćih i stranih organizacija, stručnjaci u oblasti bezbednosti dece iz zemlje i inostranstva, sa ciljem razmene iskustva, ideja i planova kada je u pitanju unapređenje bezbednosti dece na ulici, u školi i na internetu.

Teme konferencije

Kao i prethodnih godina, predstojeća konferencija će se baviti aktuelnim temama u oblasti očuvanja bezbednosti dece. Ove godine to će biti četiri važne teme:

● AMBER ALERT Sistem alarmiranja javnosti o nestanku dece;

● Online bezbednost dece – pretnje, rizici i praktična rešenja u cilju zaštite dece na internetu;

● Prevencija i zaštita dece od seksualnog zlostavljanja;

● Rad sa decom sa problemima u ponašanju i maloletnim počiniocima krivičnih dela;

Osim relevantnih stručnjaka, važni su nam i predstavnici Vlade, ministri i ambasadori, kako bi svojim uticajem doprineli isticanju značaja aktuelnih tema kada je u pitanju bezbednost dece u Srbiji i inostranstvu.

Prethodnih godina tu čast su nam ukazali premijerka Ana Brnabić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador SAD Entoni Gotfri, ambasador Belgije Koen Adam i drugi.

Prijave na konferenciju

Konferencija je prijavljena Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te zaposleni u ovim oblastima mogu svojim učešćem da steknu stručne bodove.

Učešće na konferenciji je dostupno svim zainteresovanim učesnicama i učesnicima koji imaju našu člansku karticu. Prijave za učešće na konferenciji počinju 26. septembra i trajaće do popune mesta. Molimo sve zaiteresovane da pribave svoju člansku karticu do otvaranja prijava – OVDE.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu