Snimanje himne povodom Međunarodnog dana nestale dece

Dečiji hor ,,Čuperak’’ sa koordinatrokom Svetlanom Milić snimio je danas u Kikindi himnu za Međunarodni dan nestale dece, u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić.

,,Želimo da i na ovaj način skrenemo pažnju javnosti da je ovo veliki problem našeg društva.’’ – izjavio je Igor Jurić a zatim dodao da ne smemo zaboraviti decu koju još uvek nismo uspeli da nađemo.

Poslednjih godina je u Srbiji prijavljeno više od 1.000 nestanaka dece, od kojih je retko koji posledica nekog krivičnog dela. Jedna od najvažnijih aktivnosti Fondacije je potraga za nestalom decom, ali i buđenje svesti o nestancima. Takva nesreća može da zadesi bilo koga, te upravo zbog toga Fondacija radi na poboljšanju bezbednost dece u Srbiji.

Kreativni um iza himne je Svetlana Milić, koordinatorka hora ,,Čuperak’’ Ona kaže da joj je bila čast što je dobila priliku da širi svest o temi koja je na neki način još uvek tabu.

slika koordinatorke hora Svetlane Milić

,,Drago mi je što sam radila sa Fondacijom, to je za mene u samom startu bio izazov i veliki zadatak’’ – priznala je Svetlana Milić i dodala da su i deca uživala u kreiranju himne i glumi u spotu’’

Kako se o nestancima u javnosti nedovoljno priča, Fondacija se trudi da na više načina širi svest o ovoj temi koja je podjednako tabu koliko je i nepoznanica. Jedan od načina je upravo i stvaranje ovog videa i himne povodom Dana nestale dece.

Sprovođenje ideje u delo ne bi bilo moguće bez hora ,,Čuperak’’ koji je osim pesmom u ovom videu učestvovao i svojim glumačkim talentom.

slika sa seta snimanja spota koja prikazuje malog dečaka koji sedi na pruzi

,,Kod dece se stvorila empatija! Svi su se uživeli u svoje uloge, i pokazali veliku želju da učestvuju.’’ – objasnila je Milić i naglasila da je ceo proces stvaranja bio kreativan i veoma emotivan.

Ova himna je podsetnik na decu koje više nema, i opomena da se svim snagama trudimo da do nestanaka više ne dođe. Svečana premijera spota biće 27. Septembra na konferenciji ,,Bezbednost i odgovorost’’ koju će po četvrti put održati Fondacija  Tijana Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!