Transparent o „Tijaninom zakonu“ nosili na 50 utakmica

Kada su u decembru 2014. godine članovi Kluba malog fudbala „FŽ Lampone Meridian“ izašali prvi put na teren noseći transparent „Podrži Tijanin zakon“, ni slutili nisu da će na taj način dati podršku u još 50 utakmica koje su usledile.

Predsednik kluba Željko Malinić i njegov tim nosili su transparent gde god su igrali – U Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Palanci, širom Vojvodine.

– To je najmanje što smo mogli da učinimo u vreme borbe za donošenje „Tijaninog zakona“. Čak i onda kada naš tim nije uspevao da se plasira u nastavak takmičenja nekog turnira, naši „protivnici“ su nastavljali da iznose transparent. Ova priča je mnoge dirnula – priča Malinić za naš portal.

Na nedavno održanoj finalnoj utakmici tradicionalnog turnira u malom fudbalu „Bogata Srbija 2015“ u Žablju, Malinićev klub je kupio 10 majica sa Tijaninim likom i poklonio ih publici.

Nakon ovog humanog čina, ekipa je na terenu osvojila prvo mesto.

Želja im je, kažu, da i u budućnosti pomognu dobre inicijative i na svoj način daju podršku protiv nasilja.

Kako su fudbaleri „FŽ Lampone Meridian“ podelili majice Fondacije „Tijana Jurić“ pogledajte OVDE.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!