U susret 2. Festivalu „Glas anđela – Tijana Jurić“ u Bajmoku

Bajmok će 17., 18. i 19. juna biti domaćin Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ , čiji je moto „kulturom protiv nasilja“, a održava se drugu godinu za redom u znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu kojoj su muzika i pesma ostale neostvareni san.

– Posle prvog festivala koji je održan prošle godine u Svetozaru Miletiću i mnogobrojnih akcija koje je organizovala Fondacija „Tijana Jurić“ u cilju poboljšanja bezbednosti naše dece, iz više razloga smo se odlučili da se drugi festival održi baš u Bajmoku, kao što nije slučajno ni što se prva predstava „Nasilje nema opravdanje“ odigrala pred učenicima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku. Ono što je naša želja i čime smo se mi rukovodili je činjenica da je Bajmok deceniju i duže poznat samo po crnoj hronici. Kao Tijanin otac želim da se stvari u ovom mestu promene. Nekoliko puta sam rekao da odnos rukovodstva u naselju prema mladima i građanima nije dobar i da se mora promeniti. Epilog je i početak ove godine kada se dogodilo još jedno ubistvo. Nije dovoljno samo sedeti u kancelariji i voditi jedno veliko mesto kao što je Bajmok. Potrebno je mnogo više od toga, kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“. 

festival-glas-andjela

Prema njegovim rečima, od kako vodi Fondaciju, upoznat je sa svim konkursima koje raspisuje kako pokrajina, republika, tako i Evropska unija i odobravaju sredstva za projekte kojima bi se mogao unaprediti život u naselju, samo što se oni, po svemu sudeću, bar kada je Bajmok u pitanju ne koriste.

– Posle svega, moja je želja da Bajmok postane poznat po festivalu. Želim da to budu dani kulture, dani pesme, dani radosti, a da se Bajmok putem nacionalne televizije promoviše u lepšem svetlu, objašnjava Jurić.

Ove godine, festival će trajati tri dana. Prvog dana, odnosno 17. Juna, u prostorijama MKC „Doža Đerđ“ biće odigrana predstava „Indigo“ u kojoj igraju Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković. Ulaznice za ovu predstavu naplaćivaće se po simboličnoj ceni.

Ostatak teksta pročitajte na bajmok.co

Foto: subotica.com

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu