Za ubice dece uvesti kaznu doživotnog zatvora

Kada je šezdesetšestogodišnji penzioner Čedomir Đurić iz zaječarskog Salaša pre više od dve godine ubio osamnaestogodišnju Draganu Ćirić iz Zaječara, javnost je najpre bila zgrožena svirepošću ubistva, a zatim i činjenicom da je osoba u tim godinama počinila zločin sa motivom ljubomore.

Đurić koji je bio patološki zaljubljen u učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole, 8. decembra 2014. godine izveo ju je na prevaru iz internata i odvezao je svojim kolima u atar sela Salaš. Najpre je fizički pretukao devojku nanevši joj višestruke telesne povrede, nakon čega joj je u usta sipao sonu kiselinu. Dragana je u stravičnim mukama izgubila život. Nalazima veštaka tada je utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica sadejstva progutanog korozivnog otrova na digestivni trakt i udahnutog otrova na pluća, kao i da je devojka osim hemijskih opekotina kože zadobila i brojne krvne podlive na licu nadlakticama, laktu, kolenima, krvne podlive poglavine, grudno-štitnog mišića…

Čedomir Đurić svirepo je ubio Draganu Ćirić

Telo je ostavio u šumarku nedomak sela, a zatim u jezero glogovačke reke. Čedomir Đurić osuđen je za ovaj zločin najpre u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora, a nakon žalbe, istu kaznu je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu.

JOŠ JEDNA NEVINA ŽRTVA U ZAJEČARU

Godinu i po dana nakon tog zločina, Zaječar je potreslo još monstruoznije ubistvo trogodišnje Anđeline Stefanović. Njen ubica sutra će u Višem sudu u Zaječaru izaći na glavni pretres. Advokat porodice Stefanović, Maja Atanasković, tražiće maksimalnu kaznu koje srpsko zakonodavstvo u ovom momentu dozvoljava – 40 godina za monstruma.

Vladica Rajković silovao je i ubio Anđelinu Stefanović prošle godine 9. jula, u momentu kada je imao 27 godina. U slučaju da presuda bude maksimalna, Rajković će u momentu izlaska iz zatvora imati 67 godina, gotovo koliko i Čedomir Đurić kojeg je kao penzionera privukla pet decenija mlađa Dragana Ćirić.

ZAŠTO KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA?

Uvođenjem sankcije doživotnog zatvora monstrume poput Vladice Rajkovića, Čedomira Đurića, Dragana Đurića, Mališe Jevtovića, Darka Kostića i sličnih, država bi najsvirepije ubice sklonila zauvek sa ulica, a društvo, ponajviše nevina deca, ne bi morala da strahuju od opasnosti koje sa sobom nose povratnici, seksualni prestupnici i ubice. Samo tako oni nikada više ne bi dobili prostor da ponovo ubiju. Praksa je pokazala da povratnici, nakon izlaska iz zatvora, uglavnom počine još gori, monstruozniji zločin. Dokaz tome jeste i slučaj ubice Darka Kostića koji je prvobitno osuđivan za silovanje, zatim za ubistvo starice, da bi nakon povratka iz zatvora 2014. godine silovao i ubio Ivanu Podraščić (14) iz Beograda.

ivana-tijana-andjelina

Žrtve: Tijana Jurić, Ivana Podraščić, Anđelina Stefanović

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!