Zahvalnost fondacije mladoj atletičarki Tamari Polić

Sedamnaestogodišnja atletičarka pančevačkog „Dinama“, Tamara Polić, jedna je od sportistkinja koje su tokom inicijative za usvajanje „Tijaninog zakona“ svojim gestovima dale nesebičnu podršku. 

Ona je nastavila da pruža podršku Fondaciji „Tijana Jurić“ i nakon usvajanja zakona, a ovih dana postala je njen zvanični ambasador.

– Kao uspešan sportista shvatila sam da mogu da podržim fondaciju svojim zalaganjima u sportu i da na taj način ukažem vršnjacima da treba da igramo timski u borbi protiv nasilja. Mislim da je mnogo važno da timski delujemo i u sportu i u životu, jer tako možemo da postignemo mnogo veći uspeh nego kao pojedinci. Moj doprinos fondaciji biće stvaranje svesti o bezbednosti dece i, da tako kažem,“sportsko“ učešće u borbi protiv nasilja – kaže mlada atletičarka.

Nju je u ovakvim nastojanjima podržala razredni starešina Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ Slavica Anastasija Ćosović. Obe su bile pozitivno iznenađene protekle sedmice kada je Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ posetio Pančevo i Tamari uručio sportsku opremu.

– Ovo je bio način da se odužimo jednoj perspektivnoj sportistkinji koja je svojim primerom pokazala svim mladim ljudima koliko je podrška važna stvar u nekim životnim situacijama. Najmanje što smo mogli da učinimo jeste da Tamari obezbedimo opremu sa obeležjima fondacije čime je ona i zvanično postala naš ambasador – rekao je Igor Jurić nakon posete Pančevu.

blank

Ovaj skromni doprinos ipak nije rešio Tamarin osnovni problem – uslove u kojima svakodnevno trenira. Predstavnici fondacije bili su iznenađeni izgledom svlačionice i travnatom stazom koja nije adekvatna za treninge atletičara.

– U Pančevu nemamo dobre uslove za treniranje. Na stadionu FK „Dinamo“ ne postoji tartan staza, ni svlačionice. Zato treniram na Sportskom centru „Mladost“ koje je kao šetalište zbog čega moram da pazim kako se ne bih povredila i udarila nekog. Rezultate postižem i u ovakvim uslovima, ali kada bih mogla nešto da promenim to bi svakako bila izgradnja tartan staze. Mislim da bih moji rezultati i uspesi bili još bolji – kaže Tamara za naš portal.

Jedan od uspeha kojima se nada jeste odlazak na Svetsko prvenstvo za starije juniore koje će biti održano u Rusiji, a njen najveći cilj jeste učešće na Olimpijskim igrama. Atletikom se bavi od trećeg razreda osnovne škole i do sada je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji, osvojila je drugo mesto na Balkanskim igrama na 400 metara, a poslednje tri godine je član Atletske reprezentacije Srbije.

Fondacija je i javno apelovala da ovakvi sportisti koji su na početku uspešnih karijera zaslužuju bolje uslove za treniranje, i da se u njihov talenat mora kontinuirano ulagati.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu