Zastava Fondacije Tijana Jurić na najvišem vrhu Evrope

Zastava Fondacije Tijana Jurić zavijorila se na Elbrusu, najvišem planinskom vrhu Evrope zahvaljujući četvorici hrabrih momaka, članovima Planinskog sportskog udruženja „Garan“.

Odlučni u želji da se prepuste izazovu osvajanja planinskog vrha visokog 5642m, Miloš Jović, Miloš Dečović, Bogić Bogdanović i Vladislav Cicmil, na put dug 3500 km uputili su se 29. jula, prolazeći Mađarsku, Ukrajinu, Rusiju, da bi nakon četiri dana puta, stigavši u podnožje Kavkaza, shvatili koliko je zahtevan vrh koji su postavili za svoj cilj.

Zbog jakog uticaja visinske bolesti, dva člana tima bila su primorana da se spuste na najniži bazni kamp, a potom da siđu sa planine. Druga dva člana nastavljaju pohod i 8. avgusta u ponoć, upućuju se ka vrhu planine, na završni uspon, koji uspešno osvajaju u 09:30 časova.

Jović, Dečović i Bogdanović su članovi Planinskog sportskog udruženja „Garan“ i pripadnici Specijalne Antiterorističke Jedinice (SAJ), dok je Cicmil, bivši pripadnik 63. Padobranskog bataljona – Specijalne Brigade Vojske Srbije. Ovi hrabri momci su pored zastave udruženja „Garan“, na vrh izneli zastavu Fondacije Tijana Jurić i istakli su da im je velika čast što su imali priliku da ovim, kako su rekli, malim činom ukažu poštovanje prema svemu što radi fondacija.

fondacija-tijana-juric-zastava

-Briga za našu decu je na prvom mestu. Nastavićemo da ukazujemo na postojeće probleme i da podržavamo iskrenu borbu fondacije za sigurniju budućnost naše dece, poručili su nakon povratka sa Kavkaza.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!