Ispovest žrtve „Malčanskog berberina“: Sada se plašim za svoju ćerku

 

– „Poručila bih svim ženama koje su žrtve silovanja, da prijave silovatelje, ako već nisu. Da i posle preživljene tragedije ne žive u strahu, ili još gore, da ga svojim ćutanjem ostave na slobodi, jer će tada nauditi nekoj drugoj devojci ili ženi“. Ovako za portal Tijana.rs govori mlada, dvadesetšestogodišnja žena, žrtva „Malčanskog berberina“ o čijoj se tragediji ovih dana često piše.

Imala je samo dvanaest godina kada ju je „Malčanski berberin“, Ninoslav Jovanović, silovao. Te 2005. godine, Jovanović se devojčicinoj majci, S.M., predstavio kao šofer, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je sa njim pošao do grada, i poveo svoju dvanaestogodišnju sestru, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući, te da će on odvesti njegovu sestru kod frizera. Devojčicu je tada odveo u napuštenu kuću, gde ju je ošišao makazama, a zatim je, preteći da će joj ubiti majku i brata ako ga ne posluša, silovao. Nad njom se cele noći iživljavao, što ona i danas, posle 13 godina, pokušava da potisne duboko u sebe.

– Kada sam čula da je izašao na slobodu osećala sam strah. Nije me strah za sebe, već se plašim za ćerku. Sve vreme, dok je bio u zatvoru, trudila sam se da ne razmišljam o njemu i onome što se desilo. Ne želim da se sećam nečega što me je jako povredilo… Da mu nismo tog dana poverovali, možda se sve to ne bi desilo, ali nismo mogli da znamo kakav je on zapravo. Mislili smo da govori istinu. Poručila bih mladim devojkama da budu oprezne, da povedu računa s kim se druže, gde idu. I roditeljima, da budu oprezniji, kaže ova mlada žena koja danas ima svoju porodicu.

Ninoslav Jovanović je zbog silovanja ove žene, tada dvanaestogodišnje devojčice, i još jednog pokušaja silovanja druge, 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora. Međutim, odlukom Vrhovnog suda Srbije, iz zatvora je izašao nakon 12 godina, u januaru 2018.

blank

Ninoslav Jovanović, silovatelj-povratnik

Od kada se obreo na slobodi, ovaj silovatelj povratnik je sa svog profila na „Fejsbuku“, a preko aplikacije „Mesindžer“, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao, tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu. Takođe, nudio se da ih ošiša u zamenu za novčanu nadoknadu. Javnost je osim strahom, reagovala i prijavama, te se tako „Malčanski berberin“ pre nekoliko dana ponovo našao iza rešetaka. Uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo proganjanja, i određen mu je pritvor od 30 dana.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!