Advokat i čovek – Maja Atanasković

Pravnu zastupnicu Fondacije, advokata Maju Atanasković, upoznali smo u septembru 2014. godine, nakon što se naša Tijana upokojila. Želeli smo da slučaj vodi neko od najboljih advokata u zemlji, a da pritom bude žena, jer smo računali da prvenstveno žena može da ima materinski instikt i da uđe u ulogu ne samo advokata već i majke. Preko prijatelja smo upoznali i kontaktirali Maju, a ona je, bez razmišljanja, pristala da bude naš advokat i da nam pomogne u mukotrpnoj borbi koja je bila pred nama. Ona je tada bila u drugom stanju i na slučaju je radila sa takođe velikim čovekom i advokatom Mirom Orovićem . Dok je trajalo suđenje, često smo gubili veru da slučaj neće proći onako kako smo mislili da bi trebalo da prođe, ali su nam Maja i Miro uvek ulivali nadu da će dželat dobiti maksimalnu kaznu. I tako je i bilo.

Maja Atanasković

Nakon tog suđenja, Maja je pristala da dobrovoljno pomaže Fondaciji tako što je vodila slučaj protiv ubice male Anđeline iz Zaječara, koji je, takođe, osuđen na 40 godina zatvora. Nakon povratka sa suđenja u Zaječaru, Maja i tim Fondacije krenuli su u opsežnu analizu Ustava i analizu krivičnog zakonodavstva evropskih zemalja. Svi zajedno smo bili svesni da moramo nešto da menjamo i imali smo isti cilj – Da se ne ponovi ni jedna Tijana, Anđelina, Marija…

Maja je autor predloga izmena Krivičnog zakonika kojim se u srpsko zakonodavstvo uvodi kazna doživotnog zatvora za ubice dece i trudnih žena, bez mogućnosti uslovnog otpusta. I u ovoj borbi smo zajedno uspeli. Trenutno, Maja Atanasković vodi naš pravni tim , zajedno smo u slučaju protiv hranitelja koji je seksualno zlostavljao svoju štićenicu od njene šeste godine, zastupaćemo porodicu trogodišnje devojčice u Negotinu i još mnogo toga…

Maja Atanasković je veliki profesionalac, veliki advokat, ali je pre svega, veliki čovek . Naša porodica nikada neće moći da se oduži za to što je bila uz nas u teškim momentima, što nas je bodrila i što smo zajednički vodili bitke.

Draga naša Majo, zauvek smo ti zahvalni za sve što si uradila za našu porodicu i za ono što činiš za drugu decu.

Porodica Jurić

blank

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!