Kategorija:

Pokazaću ti da mislim na tebe – saosećajna empatija

572 RSD

U ovoj slikovnici deca će upoznati empatičnog dečaka Kostu kome je u vrtiću jako nedostajao njegov drug Strahinja, jer je zbog bolesti morao da ostane kod kuće. Kako bi mu pokazao da misli na njega i da mu želi brzo ozdravljenje, Kosta je Strahinji nacrtao crtež i odneo mu ga kad se vraćao iz vrtića.

3 na zalihama (can be backordered)

Dodatne informacije

Empatija se definiše kao razumevanje ili osećanje tuđeg emocionalnog iskustva. Najviše dolazi do izražaja u neposrednom kontaktu s drugom osobom koja proživljava nelagodne emocije ili iskustvo, ali vrlo često saosećamo i sa nekim ko nam nije blizu, koga čak i ne poznajemo, ali znamo da prolazi kroz težak period. Kada vidimo da se dete saoseća sa nekim, u redu je da ga podstaknemo da to na neki način i pokaže drugoj osobi. Zadatak nas odraslih je da pomognemo deci da nađu odgovarajući način za iskazivanje empatije.

Na kraju slikovnice nalaze se saveti za odrasle u kojima dajemo smernice kako se postupa kada je saosećajna empatija kod deteta pojačano izražena, a kako kada primetimo nedostatak saosećajne empatije.