Centar je postao član evropske mreže Eurochild

Centar za nestalu i zlostavljanu decu u okviru svojih aktivnosti posebnu pažnju poklanja udruživanju sa relevantnim akterima na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou, u cilju saradnje i zajedničkog rada na unapređenju zaštite dece i dečijih prava.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da podelimo sa vama vest da je naša organizacija primljena u članstvo jedne od najznačajnijih evropskih mreža – Eurochild, na vanrednom zasedanju Generalne skupštine ove organizacije, održanom 16. novembra ove godine.

Eurochild www.eurochild.org je mreža osnovana 2004.godine sa sedištem u Briselu, koju danas čini skoro 200 članova iz 37 zemalja i koja teži društvu u kom sva deca i mladi odrastaju srećni, zdravi, sigurni i poštovani kao pojedinci.

Cilj Eurochild-a je doprinos pozitivnim promenama u životima dece, kroz različite aktivnosti koje imaju za cilj uticaj na donosioce odluka i politike koje se odnose na zaštitu i unapređenje položaja dece, izgradnju kapaciteta civilnog društva, kao i olakšavanje razmene znanja, praksi i istraživanja u ovoj oblasti.

Tim Centra za nestalu i zlostavljanu decu prijem u članstvo mreže Eurochild sa ponosom smatra još jednim dokazom da je rad Centra prepoznat kao validan doprinos unapređenju zaštite dece i njihove dobrobiti u celini i u tom smislu se raduje budućoj saradnji sa evropskom mrežo Eurochild i svim njenim članovima.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu