Premijera dokumentarnog filma “Ne tiče me se”

Povodom globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Američka Ambasada u Srbiji uz podršku Centra za nestalu i zlostavljanu decu organizuje premijeru dokumentarnog filma „Ne tiče me se“, i prateću Panel diskusiju “(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom” 28. novembra u Subotici, u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“ od 18 do 20 časova.

Nasilje nad ženama, pored toga što krši osnovna ljudska prava, ugrožava fizičko i mentalno zdravlje žena, dovodi do rodne nejednakosti, diskriminacije i negativnih stereotipa što dugoročno utiče na dobrobit i blagostanje cele zajednice. Kada se to nasilje dešava u porodici, decu, kao svedoke ovog nasilja, možemo da smatramo pasivnim žrtvama, a neretko u takvim sredinama i sami postaju žrtve porodičnog nasilja.

Imajući to u vidu, nakon emitovanja dokumentarnog filma, sledi panel diskusija „(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom”, gde ćemo čuti relevantne stručnjake iz lokalne vlasti, institucija i organizacija na ovu temu. Zašto je nasilje nad ženama i decom globalni problem? Da li je nasilje nad ženama proizvod dugogodišnje sistemske rodne/polne nejednakosti? Kako se ono odražava na decu? Šta mi kao društvo činimo povodom toga? Da li nas nasilje sve dehumanizuje?

Događaj je otvoren za javnost, uz obaveznu prijavu putem online formulara zbog ograničenog broja mesta.

Srdačno očekujemo Vaš dolazak!

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!