Centar potpisao Memorandum o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine

Centar za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstvo turizma i omladine potpisali su Memorandum o saradnji kojim je dogovorena saradnja u oblasti sprečavanja svih oblika zlostavljanja dece i mladih u putovanjima i turizmu.

Ministarstvo turizma i omladine je prepoznalo značaj ovog globalno prisutnog problema i u tom smislu izrazilo spremnost da pruži podršku aktivnostima Centra, usmerenim pre svega na podizanje svesti i prevenciju, kao i zaštitu dece i mladih i unapređenje njihove bezbednosti u putovanjima i turizmu u našoj zemlji i šire.

foto: Centar za nestalu i zlostavljanu decu

Centar za nestalu i zlostavljanu decu, kao član globalne mreže organizacija civilnog društva ECPAT za borbu protiv seksualne eksploatacije dece, već je prepoznat kao organizacija iz Srbije aktivno uključena u program ECPAT-a koji za cilj ima eliminaciju seksualne eksploatacije dece u putovanjima i turizmu na globalnom nivou, a ova saradnja sa Ministarstvom je dodatno pojačala uticaj i snagu Centra da utiče na poboljšanje položaja dece u ovoj oblasti, a i šire.

Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu smatra da je od ključne važnosti da rad nevladinog sektora bude podržan od strane donosioca odluka.

blank
foto: Centar za nestalu i zlostavljanu decu

„Očekujem da će dogovorena saradnja sa Ministarstvom turizma i omladine omogućiti, između ostalog, stvaranje uslova za prenošenje znanja i implementaciju dobrih praksi u ovoj oblasti i na taj način podići svest o prisustvu i značaj pravovremenog, adekvatnog reagovanja na ovaj, do sada u našem okruženju nedovoljno prepoznat problem.“ – izjavio je Jurić i dodao da oseća veliku zahvalnost prema Ministru turizma i omladine Huseinu Memiću jer je pokazao želju da se problemi nestanaka i zlostavljanja dece rešavaju instuticionalno i sistemski.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu