Festival Glas anđela – Tijana Jurić: Predstava „Art“ oduševila Bajmočane

Prvo veče Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ proteklo je u smehu i dobrom raspoloženju zahvaljujući maestralnom izvođenju predstave „Art“ u prepunoj sali KUD-a Doža Đerđ.

Milan Lane Gutović, Miljan Prljeta i Marko Gvero oduševili su Bajmočane svojom izvanrednom glumom i priredili ovoj publici jedno pravo pozorišno veče.

Moram da kažem jedno veliko hvala što smo dobili poziv i, verujte mi, čast i zadovoljstvo nam je što smo u Bajmoku. Predstava „Art“ je dosta putovala, bili smo na svim kontinentima, ali jednako nam je bitno ovo izvođenje u Bajmoku, kako u našim karijerama, tako i u tome što su žitelji ovog mesta dobili priliku da učestvuju u jednom kulturnom događaju, da dožive i prožive kulturu. Jako je bitno da se zajedno uzdižemo, a to je ujedno i jedan od recepata i put da svi budemo bolji i osetimo zadovoljstvo unutar nas samih – kaže Miljan Prljeta, reditelj i glumac.

Predstava „Art“ nastala je prema delu francuske spisateljice Jasmine Reze i igrana je na više od 30 jezika. Govori o prijateljstvu i sumnjama koje mogu da ga naruše, a realizovana je u koprodukciji producentske kuće „Tri za groš“ i Beogradskog dramskog pozorišta. Milan Lane Gutović kaže da prvi put igra na sceni u Bajmoku, ali ga to nije sprečilo da da svoj maksimum i ovoga puta.

Prvi put sam u Bajmoku i mogu vam reći da se publika ne razlikuje od publike u Beogradu. Mi smo igrali kao što igramo u Beogradu i kao što uvek igramo, a sad, detalje sa predstave vam ne mogu reći jer ja predstavu nisam gledao (smeh).

blank

Kao i prethodnih godina, slogan ovogodišnjeg festivala je „Kulturom protiv nasilja“, a da li se kulturom zaista može protiv nasilja pitali smo glumca Marka Gvera.

Mislim da može. Ja sam zapravo odavno prestao da verujem da pozorište može da promeni svet, ali pojedince svakako može. Što je više pojedinaca u pozorištu, to se više nadam i imam osećaj da će ti pojedinci izaći za mrvu plemenitiji i drugačiji. Treba verovati u to jer bi u suprotnom sve što radimo bilo uzalud, a upravo ovakvi događaji pomažu nam da kroz kulturu postanemo bolji. Mislim da smo večeras ispunili neki svoj cilj jer smo na sceni osetili interakciju sa publikom i celo veče je proteklo u zabavi i dobrom raspoloženju.

blank

Danas (30. jun) nas očekuje drugo, centralno festivalsko veče u okviru kog će se dvanaestoro talentovane dece takmičiti u etno pevanju za nagradu Glas anđela, ali i druge vredne nagrade. Specijalni gosti sutrašnje večeri su Bilja Krstić, koja će biti u žiriju i Zvonko Bogdan, čiji koncert će i zatvoriti ovaj festival. Više o takmičarima koji će nastupiti na drugoj večeri pročitajte ovde. 

Želimo da Bajmok ne bude mesto na kome je posejano zlo, već mesto na kome se dešavaju lepe stvari i cene prave vrednosti. Ovakvim događajima promovišemo tradiciju, kulturu i umetnost, a da Bajmočani prepoznaju kulturu i prave vrednosti i da podržavaju ono što radimo, dokazuje do poslednjeg mesta ispunjena sala i ove godine, baš kao i prethodnih. Nadam se da će publika i sutra biti brojna, kada ćemo zajedno podržati naše male takmičare – kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

blank

U okviru drugog dana Festivala, na terenima sportskog centra Bajmok tim Čepom do osmeha napraviće mozaik od čepova, prvi u Bajmoku, čime će podržati ovaj festival i vrednosti koje on promoviše.

Drugo festivalsko veče će početi u 19.30 na terenima Sportskog centra u Bajmoku, a ulaz je slobodan.

 

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!