Završen 4. Festival Glas anđela – Tijana Jurić
Fondacija Tijana Jurić

Sinoć je na terenima Sportskog centra u Bajmoku održano drugo i centralno veče 4. Festivala Glas anđela – Tijana Jurić. Ovogodišnje pobednice u etno pevanju sestre Jana i Dunja Mihajlović iz Jakova.

Pred stručnim žirijem i brojnom publikom sinoć se predstavilo 12 talentovanih takmičara, a kao najbolje proglašene su 14-godišnja Jana i 13-godišnja Dunja Mihajlović.

Nismo očekivali pobedu, ali smo presrećne jer nije mala stvar učestvovati na ovakvom festivalu, a kamoli pobediti. Iako smo se već više puta i takmičile i pobeđivale na raznim muzičkim takmičenjima, ova nagrada nam pričinjava posebno zadovoljstvo, ali i određeni stepen odgovornosti s obzirom na emotivnost i humanost koji su sastavni deo ovog festivala – kažu sestre Mihajlović.

Glavnu nagradu, devetomesečnu stipendiju u vrednosti od 63.000 dinara Jana i Dunja odlučile su da poklone u celosti Vokalnoj radionici Bistrik, čije su članice, jer kako kažu, ova nagrada može da doprinese napretku svih članova radionice, a ne samo njih dve.

blank

Janja i Dunja Mihajlović, ovogodišnje pobednice

Drugo mesto zauzela je Milena Nikitović iz Kule, a treće Kristina Damnjanović iz Kruševca, dok su jednogodišnju stipendiju za pohađanje škole tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić pored sestara Mihajlović dobili i blizanci iz Šapca Iva i Vasilije Vučković, koji su ujedno bili i najmlađi takmičari.

Prezadovoljna sam ne samo nagradom, već celom organizacijom i moram priznati da sam u svakom trenutku uživala, a nagrada je samo još dodatno sve ulepšala, kaže Milena Nikitović.

Trećeplasirana Kristina Damnjanović dodaje da su svi takmičari bili odlični, te da je konkurencija bila zaista jaka, što je i očekivala budući da je učestvovala i prošle godine kada je, kako kaže, sve bilo jednako lepo.

Nagrada Radio Beograda Od zlata jabuka za negovanje i očuvanje tradicionalne pesme pripala je Danici Kadović iz Obrenovca.

blank

Igor i Mirjana Jurić, osnivači Fondacije Tijana Jurić

Žiri je bio u sastavu etnomuzikolozi Bojana Nikolić i Dimitrije Golemović, muzička urednica emisije Od zlata jabuka Radio Beograda Dragana Marinković i, kao specijalni član, Biljana Krstić.

Ja sam, pre svega, mnogo uzbuđena jer ovaj festival je pokazao ne samo kako imamo divne mlade talentovane pevače, već je pokazao i koliko je važno da svi budemo zajedno u ovoj priči. Dakle, protiv nasilja, za nešto što je prirodno i nešto što je lepo i da čuvamo jedno lepo sećanje na Tijanu. Mislim da su večeras divni, pravi anđeoski glasovi pevali i hvala im svima na ovako lepoj večeri, a posebno hvala Tijaninoj porodici koja je napravila ovako lep festival – rekla je Biljana Krtić.

blank

Biljana Krstić

Gost Festivala bio je i naš proslavljen glumac Tihomir Stanić koji je otvorio festival govoreći stihove pesme Sumatra Miloša Crnjanskog.

blank

Tihomir Stanić

Udruženje Čepom do osmeha podržalo je ovaj festival napravivši prelep mozaik od čepova, čime je pokazalo da smo ujedinjeni u borbi protiv nasilja i negovanju kulture, tradicije i pravih vrednosti.

blank

Mozaik od čepova

 

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić, uručio je posebne zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su Fondaciji bili velika pomoć i podrška: Koncern Bambi, Udruženja Čepom do osmeha i Dva minuta tišine, MUP Srbije i Vladimir Urošević.

blank

Zahvalnicu Vladimiru Uroševiću primila je njegova supruga.

Bajmočani su sinoć imali priliku da uživaju i u nastupu umetnika Milana Vašalića, koji je svirao na tradicionalnim instrumentima.

blank

Milan Vašalić

Festival je zatvoren koncertom legendarnog Zvonka Bogdana koji je osim kvalitetnog pevanja Bajmočanima doneo i odličnu atmosferu i zabavu.

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!