Sestre Mihajlović: Nagrade su znak da se svaki trud isplati
sestre mihajlović

Četvrti etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ održan je 29. i 30. juna u Bajmoku. Nakon predstave „Art“ koja je obeležila prvo festivalsko veče, Bajmočani su druge večeri bili u prilici da uživaju u višesatnom muzičkom programu. Centralni događaj bilo je, kao i uvek dosad, takmičenje dece do 16 godina u etno pevanju na kom su zasluženu pobedu odnele sestre iz Jakova, Jana i Dunja Mihajlović.

sestre mihajlović

Jana i Dunja Mihajlović

Jana ima 14 godina, a Dunja je samo godinu dana mlađa. Ne samo da su uspešne u etno pevanju, već i u školi nižu uspehe, pa je tako Jana ove godine završila osmi razred kao đak generacije, kao i nižu muzičku školu, odsek Klarinet. Obe pevaju u Vokalnoj radionici „Bistrik“ i orkestru manastira Fenek, „Fenečki biseri“.

 

Naš prvi susret sa scenom bio je kada smo imale 5 i 6 godina u emisiji „Ja imam talenat“. Sećamo se da je bilo pomalo naporno i stresno izaći pred toliku publiku, međutim, kada smo pobrale sve simpatije publike i žirija, toliko nas je to ohrabrilo da evo i danas obožavamo nastupe i uživamo u pevanju – započinju priču sestre Mihajlović.

 

U porodičnoj kući Mihajlovića oduvek se cenila izvorna muzika i tradicija, te ne čudi što je baš ta vrsta muzike najdraži izbor Jani i Dunji. Kažu da bi volele da baš njih dve budu čuvari njene lepote i postojanosti.

 

takmičaraNaša porodica je sa Kosova i otkad znamo za sebe u našoj kući se mogla čuti izvorna muzika. Muzika je naša svakodnevica. Kada god nam se desi nešto lepo, mi pevamo. Kada imamo loš dan u školi ili se umorimo na treningu, muzika je način na koji se odmaramo. Muzika je od izuzetnog značaja za život svakog čoveka, bez nje se ne može – saglasne su naše sagovornice.

 

Iako veoma mlade, i Jana i Dunja u svom vlasništvu već imaju velik broj nagrada. Na pitanje koliko im na putu uspeha one znače, Jana i Dunja odgovaraju da svaka od nagrada znači samo jedno – da se trud uvek isplati.

 

Pevamo jer volimo, ne iz lične ili bilo kakve koristi. Pevanje nam pričinjava zadovoljstvo, a nadamo se da i mi pričinjavamo zadovoljstvo publici koja nas sluša. Volimo kad osvojimo nagradu na nekom od takmičenja, ali ne zato što u nagradama vidimo materijalnu vrednost – one su tu kao potvrda našeg rada i pokazatelj da se trud na kraju isplati.

sestre mihajlović

Jana i Dunja sa drugim nagrađenim takmičarima.

Devetomesečnu stipendiju u iznosu od 63.000 dinara koju su osvojile pobedivši na Festivalu „Glas anđela – Tijana Jurić“, Jana i Dunja su odlučile da poklone Vokalnoj radionici „Bistrik“.

 

Svi mi u radionici smo, u stvari, jedna velika porodica, tako se osećamo i učeni smo da zajedno treba da delimo i lepe i one manje lepe trenutke. Ova nagrada biće jedan vid zahvalnosti našim drugarima i profesorima što su nas pripremali za takmičenje, odvojili svoje vreme, uložili mnogo truda i pre svega, verovali u nas. Bez podrške, ne bismo uspele.

sestre mihajlović

Svi takmičari na ovogodišnjem festivalu sa osnivačima Fondacije, Igorom i Mirjanom Jurić.

Kad smo već spomenuli uspeh, zanimalo nas je šta o njemu misle sestre Mihajlović, pa smo ih, za kraj pitale, šta za njih znači biti uspešan.

 

Pojam uspeh za nas predstavlja mnogo truda, zalaganja, ali i odricanja. Nijedna od nas dve sebe ne bi nazvala potpuno uspešnom jer se vodimo time da uvek može bolje. Sem toga, mnogo toga je još pred nama. Svoju budućnost vidimo u muzici i radujemo se onome što ćemo tek naučiti, kao i nagradama koje ćemo tek osvajati – zaključuju Jana i Dunja.

 

Sanja Đukić

Fotografije: Privatna arhiva / Fondacija Tijana Jurić

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!