Fondacija „Tijana Jurić“ uplatila još 120.000 dinara za lečenje Rade Maslarević

Fondacija „Tijana Jurić“ izvršila je uplatu novih 120.000 dinara za lečenje dvogodišnje devojčice Rade Maslarević koja uskoro kreće u Atinu na postoperativne analize.

Prva uplata u istom iznosu od 120.000 dinara izvršena je krajem juna, a svesrdni doprinos dali su humani ljudi iz Srbije i inostranstva koji su se uključili u akciju kupovine majica sa Tijaninim likom.

Sa iskrenom željom da pomognu, Fondaciji su se svakog dana javljali ljudi, porodice, celi kolektivi, svi koje je potresla sudbina devojčice sa teškom urođenom srčanom manom.

Kupovali su majice, fotografisali se i tako motivisali ostale dobre ljude da se skromnim doprinosom priključe masovnoj humanitarnoj akciji.

U domu Maslarevića ne kriju radost zbog nove donacije koja će im biti od pomoći za predstojeći put u Atinu.

– Rada je posle prve, vrlo komplikovane operacije koja je trajala sedam sati, stabilno, ali čeka je nastavak borbe. U Atinu odlazimo 13. septembra kako bi joj bio urađen pregled srca i rad plućne arterije. Tada ćemo znati kakva je situacija nakon prve operacije i kada treba da se pripremimo za narednu – kaže Radina majka, Sandra Prodanović Maslarević, zahvalivši se svim dobrim ljudima za iskazanu humanost.

– Za nas nijedna pomoć nije mala – poručila je ona.

Prva operacija koštala je 33.000 evra, a preostalo je da se za naredni zahvat i lečenje prikupi još oko 2,2 miliona dinara.

ODLUKA FONDACIJE: NASTAVLJAMO DA POMAŽEMO OBOLELOJ DECI

Fondaciji „Tijana Jurić“ svakodnevno se obraćaju roditelji obolele dece u Srbiji zbog čega je Upravni odbor doneo odluku da u narednom periodu nastavi humanitarnu akciju prikupljanja novca kroz prodaju majica sa Tijaninim likom.

Preostala je ograničena količina majica, ali će deo prihoda od njihove prodaje biti namenjen lečenju obolele dece. Kada sredstva budu prikupljena, Fondacija će javno objaviti imena kojima će pomoć biti upućena.

Majice se mogu kupiti pozivanjem broja 064/922-97-53 ili pisanjem u inbox Facebook stranice Fondacija „Tijana Jurić“.

Cena jedne majice je 650 dinara.

DEO POMOĆI ZA JOŠ DVE PORODICE

Pored navedenih 240.000 dinara, fondacija će uplatiti 50.000 dinara na račun teško obolele i samohrane majke Milosave Pilčević iz Arilja, a 10.000 dinara biće upućeno trinaestogodišnjem dečaku Martinu Poši iz Subotice koji od rođenja pati od hidrocefalusa.

uplatnica-rada-maslarevic-septembar-2015

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!