Fondaciji Tijana Jurić uručeno priznanje za obuku dece i mladih

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv samoubistava, u Budvi je početkom septembra održan prvi Seminar borilačkih veština.

Predsednik Ninjutsu Saveza Crne Gore Predrag Lazarević, u svojstvu organizatora ovog događaja okupio je majstore borilačkih veština iz Portugala, Nemačke, Italije, Poljske, Hrvatske, Crne Gore, a među predstavnicima iz Srbije bila je i Fondacija Tijana Jurić.

Tokom ovog celodnevnog događaja, učesnici su prikazivali razne taktike i zahvate koji se primenjuju u situacijama ugrožene bezbednosti i odbrane od nasilnika. Prema Lazarevićevim rečima, poznavanje i bavljenje borilačkim veštinama jedan su od časnih i efikasnih načina da se izborimo protiv samoubistava.

Fondaciji Tijana Jurić ovom prilikom dodeljeno je priznanje za pomoć u obuci dece i mladih, zaštiti ljudskih života i borbi protiv nasilja nad ženama. Plaketu je primila predstavnica fondacije, Mihaela Nemet.

samoodbrana-fondacija-tijana-juric-budva-2016

Predrag Lazarević je početkom 2015. godine u organizaciji Fondacije Tijana Jurić u Subotici i Novom Sadu održao dva izuzetno uspešna kursa samoodbrane tokom kojih je više od 120 žena i mladih osoba obučeno za odbranu u situacijama ugrožene bezbednosti. Oba kursa izazvala su pozornost šire javnosti s obzirom na činjenicu da se poznavanju borilačkih veština ne poklanja dovoljno pažnje, iako one u nekim situacijama mogu biti od presudne koristi licima koja se nađu na meti napadača.

Bojana Latinović

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu