Humanost novinara“Nedeljnika“ – akciju „Delikatesni ponedeljak“ posvetili Fondaciji Tijana Jurić

Novinari „Nedeljnika“ nedavno su u okviru akcije „Delikatesni ponedeljak“ u Kulturnom centru „Grad“ u Beogradu, pripremali hranu i prodavali obroke.

S obzirom da je cilj akcije bio da se prikupljena sredstva od obroka koji su se prodavali po simboličnoj ceni doniraju u humanitarne svrhe, redakcija „Nedeljnika“ odlučila je da novac uplati Fondaciji Tijana Jurić.

Osim iskazane korporativne društvene odgovornosti, redakcija „Nedeljnika“ je ovim činom još jednom iskazala i odmerenost koja krasi ovaj magazin, te svoje humane namere nije želela da reklamira. Nakon završene manifestacije, preneli su poruku da će i na ovaj način podržati misiju Fondacije u borbi za bezbednost dece.

nedeljnik-priprema-i-prodaja-hrane-fondacija-tijana-juric2

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, zahvalio se listu „Nedeljnik“ za ovaj humani čin i kontinuiranu podršku u borbi protiv nasilja.

– Mediji su veoma važan partner u našoj stalnoj kampanji za veću sigurnost dece i veće kazne za nasilnike. „Nedeljnik“ od početka rada Fondacije maksimalno profesionalno podržava našu borbu, baš kao što se vrlo odgovorno odnosi prema drugim društvenim potrebama i problemima. O Tijani, a i drugoj stradaloj deci, redakcija tog lista je izveštavala maksimalno profesionalno, sa pijetetom i poštovanjem, trudeći se da autorskim tekstovima podigne društvenu svest o sve prisutnijem problemu nasilja. Autorski tekstovi novinara „Nedeljnika“ vrlo često su prihvaćeni kao apeli javnosti, ali i ozbiljni pozivi nosiocima vlasti, da se posvetimo borbi protiv nasilnika i seksualnih manijaka. Zahvalan sam im na tome, kao i zbog ovog plemenitog čina. Verujem da će nam biti partner i u inicijativama i akcijama koje ćemo pokrenuti u budućnosti, a sve sa ciljem da se deci obezbedi bezbrižno odrastanje, i da nasilnike odstranimo iz okruženja – poručio je Igor Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu