Jelena Tomašević: Molitveni trenutak za Tijanu

Učešće Jelene Tomašević na prvom festivalu „Glas andjela – Tijana Jurić“ publika je doživela naročito emotivno zbog njenih pesama koje je i Tijana često pevala.

Na jednom od nekoliko snimaka koji će zauvek čuvati glas devojčice andjeoskog glasa, Tijana je pevala pesmu „Sudbo moja“. Prvi taktovi te pesme na festivalskoj bini i besprekoran glas Jelene Tomašević, vratili su sećanja na Tijanu.

jelena-tomasevic

S razlogom ste izabrani za glavni ženski vokal na prvom Festivalu „Glas anđela – Tijana Jurić“ – Vaše pesme je Tijana volela da peva. Koliko je Vama, kao umetniku, ali i čoveku, značilo da budete deo ovog festivala?

Jelena Tomašević: Gospodin Igor Jurić i njegova porodica su zaista na najdostojanstveniji način prošli kroz lični patnju, izdigli se iznad nje i sada postavljaju temelje promena u životu i u zakonu, boreći se tako za sve nas i našu decu, za bolje sutra. Slogan „Da se ne ponovi“ su svi zapamtili upravo zahvaljujući njima. Velika mi je čast što sam ih upoznala i zaista su delovali na mene ohrabrujuće.

Tokom izvodjenja pesme „Sudbo moja“, iz publike su puštene bele golubice. U tom trenutku su se svi podsetili Tijaninog izvođenja te pesme. Kakav je dojam na Vas ostavila takva atmosfera?

Jelena Tomašević: To je bio jedan veliki molitveni trenutak. Pevala sam za Tijanu i kao da sam zaista mogla da osetim blaženstvo njenog prisustva.

Pomno ste pratili takmičarski deo u kom su deca pokazala izuzetan talenat za izvođenje etno pesama. Koliko Vas raduje činjenica da deca u današnje, moderno vreme, neguju tradiciju, usmeravaju se ka pravim vrednostima?

Jelena Tomašević: Veoma je inspirativno pratiti talentovanu decu i gledati kako oni napreduju. Možemo slušati i pevati svetske i domaće pop-rok hitove, ali nipošto ne smemo zaboraviti odakle smo i kakvi su naši koreni. Dužni smo da tradicionalno nasleđe prenosimo na mlađe generacije i da tako održavamo našu kulturnu baštinu.

Kakvu biste poruku poslali nakon ovog festivala koji je pratio slogan – „kulturom protiv nasilja“?

Jelena Tomašević: Jedini lek protiv nasilja je ljubav. A kultura je jednako ljubav.

Bojana Latinović

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu