Korak bliže ka uvođenju doživotne kazne

Ministarstvo pravde Republike Srbije spremno je da razmotri i podrži inicijativu Fondacije „Tijana Jurić“ za izmenu Krivičnog zakona koja bi omogućila da se počinioci najstrašnijih zločina, ubice dece i bremenitih žena, u budućnosti mogu kazniti i doživotnim zatvorom bez prava pomilovanja.

Ovo je zaključeno na nedavnom sastanku održanom u Ministarstvu pravde na kome su, pored Igora Jurića i advokata Fondacije, Maje Atanasković, prisustvovali i ministarka Nela Kuburović i državni sekretar u ovom Ministarstvu, Radomir Ilić.

Ministarka Kuburović izjavila je da će uskoro biti formirati radna grupa koja će razmotriti sve pravne aspekte ove inicijative, a jedno od mesta u samoj grupi imaće i predstavnici Fondacije „Tijana Jurić“.
Peticiju za izmenu Krivičnog zakona i uvođenje doživotnog zatvora za počinioce najsvirepijih dela koju je prošle jeseni pokrenula Fondacija, podržalo je više od 160.000 građana Srbije.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!