Međunarodni dan nestale dece posvetićemo Danki Ilić

 

Centar za nestalu i zlostavljanu decu poziva sve građane da se pridruže obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece, 25. maja 2024. Ovaj dan biće posvećen Danki Ilić, koja je nestala 26. marta, i čija je priča duboko potresla sve građane Srbije. Događaj će se održati u prostorijama Centra, u Novom Sadu, na adresi Cetinjska 36, sa početkom u 10 časova.

Svim prisutnim građanima će biti podeljene majice i bedževi sa zvaničnim sloganom događaja „Mi i dalje gajimo nadu“. Cilj je da napravimo grupnu fotografiju koja će zauvek zabeležiti moć zajednice i ujedinjenosti. Nestala deca, nestali uopšte, često posle nekog vremena postanu nevidljivi – ne spominju se u medijima i javnost ih zaboravi. Porodice nestalih ne mogu da zaborave. Njima je potrebna podrška zajednice.

Nakon grupne fotografije, planiran je kratak kulturno-umetnički program u okviru kog će nastupati sestre Crnomarković iz Novog Sada, koje su od svoje treće i četvrte godine krenule da se bave muzikom, i koje su bile najmlađi članovi novosadskog dečijeg hora „Zvončići“. Moderatorka programa biće Biljana Čekić, mlada glumica poznata po ulozi Dare u filmu „Dara iz Jasenovca“. Biljana će, nakon nastupa sestara Crnomarković, recitovati pesmu koja će dodatno emotivno ukrasiti ovaj događaj.

Po završetku programa, svi prisutni su pozvani da ostanu na kratkoj zakusci, a imaće mogućnost i da se upoznaju sa članovima tima Centra za nestalu i zlostavljanu decu, kao i da se informišu o programima podrške u slučajevima nestanaka, i drugim načinima podrške koju Centar pruža.

Dođite da zajedno obeležimo ovaj važan dan i da kao zajednica pošaljemo poruku da mi i dalje gajimo nadu da će se sva nestala deca vratiti svojim porodicama.

 

 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu