Međunarodni dan nestale dece – Najava događaja

Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Nemoj me zaboraviti“, biće obeležen u petak 24. maja, u 12h na Trgu republike u Novom Sadu, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Grada Novog Sada.


U Srbiji godišnje nestane oko 1300 dece – većina dece koja nestanu bezbedno budu vraćena kući ali neka od njih, nažalost, završe tragično. Nizom aktivnosti, članovi fondacije i volonteri, skrenuće i ove godine javnosti pažnju na problem nestanaka dece u Srbiji.

Okupljenima će se obratiti ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović, gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić.

Obeležavanje ovog događaja se vrši u sklopu projekta „Bezbednost i dobrobit dece i mladih“ sufinansiranom od Strane Evropske unije. 

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!