Obeležen dan sigurnijeg interneta 2023!

Centar za nestalu i zlostavljanu decu, obeležio je 7. februara Međunarodni dan sigurnijeg interneta organizovanjem nagradnog konkursa na temu bezbednijeg interneta i učestvovanjem u panel diskusiji koju je organizovalo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Svake godine, cilj ove kampanje je da podgne svest o novonastalim izazovima i problemima vezanim za bezbednost dece na mreži, bilo da se radi o sajberbulingu, govoru mržnje, zloupotrebi podataka ili izloženosti štetnom sadržaju.

Povodom 20 godina obeležavanja ovog važnog dana Centar za nestalu i zlostavljanu decu organizovao je nagradni konkurs za decu u saradnji sa Gigatronom. U okviru konkursa deca su motivisana da pokažu svoje znanje o bezbednom korišćenju interneta i da ga kreativno prikažu pravljenjem edukativnog postera.

Velik broj dece se odazvao ovoj inicijativi i sa ponosom možemo da kažemo da su pokazali zavidan vid znanja. Ono što je takođe važno za nas, trudili su se da koriste i naše edukativne tekstove prilikom izrade rada, što nam ukazuje na to da su prepoznali naš portal kao medij koji će im pomoći kako bi se još bolje informisali na temu bezbednog interenta.

Prvo mesto osvojila je Irina S. i na polon dobila tablet.

Drugo mesto osvojio je Andrija N. i na poklon dobio pametni sat.

blank

Treće mesto osvojila je Maša S. i na poklon dobila JBL zvučnik.

blank

Centar na bezbednost u onlajn svetu ne ukazuje samo jednom godišnje, već se za bolji položaj dece u onlajn sferi bori tokom cele godine u okviru platforme Net Patrola, jedine platforme ove vrste u Srbiji, koja je deo globalne mreže INHOPE i prepoznata od strane INTERPOLA. Rad ove platforme predstavljen je u okviru panel diskusije organizovane od strane Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

blank

Obeležavanjem ovog dana želimo da naglasimo da svako ima svoju ulogu u stvaranju boljeg onlajn sveta, bilo da je mlada osoba, roditelj ili staratelj, nastavnik ili vaspitač, novinar ili političar. Ujedinjeni možemo da stvaramo velike promene.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!