Od početka akcije „Armagedon“ uhapšeno 144 lica – u 2015. godini 44

U prošloj godini u akciji „Armagedon”, koja ima za cilj da suzbije krivična dela koja se vezuju za seksualne zloupotrebe maloletnih lica putem interneta, podnete su 44 krivične prijave, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– MUP je još 2010. pokrenuo akciju „Armagedon” koja traje i danas – podsetio je Stefanović i dodao da su do sada podnete 144 krivične prijave, od kojih samo u 2015. – 44 protiv različitih lica.

nebojsa-stefanovic

– To je neslavni rekord – dobar za rad policije, ali nažalost neslavan, jer ima puno lica koja bi da decu da zloupotrebe na takav način -rekao je Stefanović.

On je naglasio da MUP neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebljava decu, da neće dozvoliti zloupotrebu imovine građana i da će se intenzvino boriti protiv toga.

Prema njegovim rečima, srpska policija je u borbi protiv visokotehnološkog kriminala uspela da postavi bezbednosni štit oko države, ali i dece.

– Uspeli smo da postavimo veliki bezbednosni štit oko zemlje i dece i da budemo korak ispred kriminalaca, a ne da jurimo za njima – rekao je Stefanović i naglasio značaj međunarodne saradnje u toj oblasti koja doprinosi efikasijem radu srpske policije, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika, Tanjug

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu