Održana tribina „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ 

0 367

U okviru projekta „Dijalog promena“ Beogradske otvorene škole, Fondacija „Tijana Jurić“ (Centar za nestalu i zlostavljanu decu) juče je u Infostudhabu održala tribinu „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“.

Cilj ovog projekta je da Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja zaživi u Subotici.

Prema istraživanjima u Srbiji, više od 80 posto osnovaca doživelo je neki vid vršnjačkog nasilja, a formiranje pomenutog tela jedan je od načina da se radi na rešavanju ovog problema. 

— Naša organizacija je uvidela da nijedna škola nije lišena tog problema, a na osnovu jednog dobrog iskustva Novog Sada, koji već ima Koordinaciono telo, želja nam je da takvo telo zaživi i u Subotici. Na ovoj tribini želeli smo da pojasnimo sa kakvim problemima se deca susreću, s obzirom da smo kroz naš rad spoznali vrlo loša i teška iskustva. Očekujemo da će Subotica prihvatiti jednu dobru praksu koja već postoji, kako bismo ovaj problem mogli rešavati sistemski. Koordinaciono telo u Novom Sadu je definitivno pokazalo da se neke stvari mogu unaprediti, ali i preduprediti. Ovo telo čine sve institucije, od Sekretarijata za prosvetu i Centra za socijalni rad, do Ministarstva unutrašnjih poslova — rekao je osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić. 

— Grad Subotica je u avgustu prošle godine održao radni sastanak na temu borbe protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama. Tu smo razgovarali o primerima dobre prakse Grada Novog Sada, gde postoji lokalni tim koji se bavi ovom problematikom. Usaglasili smo se da je naš grad zainteresovan da učestvuje u ovom projektu i da ćemo uzeti učešće u formiranju koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja – zaključio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Fondacija Tijana Jurić sprovodi projekat „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ u okviru projekta  Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“ uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove stranice isključivo je odgovoran autor i taj sadržaj nužno ne odražava stavove Evropske unije. © 2021 Dijalog promena

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.