Osnivanje Fondacije „Tijana Jurić“

Fondacija „Tijana Jurić“ zvanično će biti registrovana do 2. juna, sa osnovnim zadatkom da edukacijama i preventivnim delovanjem poboljša bezbednost dece, a humanitarnim manifestacijama sačuva uspomena na devojčicu, našu Tijanu, čija je tragična sudbina ujedinila Srbiju i region.

Do sada je, realizovan niz uspešnih akcija, među kojima je besplatan kurs samoodbrane u Subotici i Novom Sadu.

header-tijana-juric

U Briselu su Igor Jurić i predstavnici organizacije „Astra“ iz Beograda, razgovarali sa predstavnicima organizacije „Child focus“ iz Belgije i od njih zatražili pomoć u uvođenju sistema alarmiranja javnosti u slučaju nestanka dece tzv. „Amber alert“ koji bi u Srbiji, u znak sećanja na Tijanu, nosio naziv „Tijana alert“.

U Subotici i Somboru biće održane tribine u saradnji sa organizacijom “Astra” i MUP-om Srbije na temu trgovine ljudima. Dogovorena je i edukacija dece oko „sajber kriminala“, jer internet predstavlja ogromnu opasnost za decu, što će Fondacija „Tijana Jurić“ takođe raditi u saradnji sa najkompetentnijim ljudima u zemlji.

Fondacija „Tijana Jurić“ imaće jedinstveni cilj – da se edukacijama i preventivnim delovanjem bori protiv nasilja nad decom, da stvori bolje i bezbednije sutra za Sašku, Sanju, Strahinju, Dejanu, Darka i hiljade druge Vaše i naše dece.

Tijana nas je svojim nasilno oduzetim životom za to zadužila!

logo-stari-fondacija-tijana-juric

Vesna Ivošević

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu