Peta konferencija „Bezbednost i odgovornost 2020“

Fondacija Tijana Jurić organizovaće 1. decembra petu stručnu konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2020“.

Kao i prethodnih godina, izlaganja će biti fokusirana na nekoliko aktuelnih tema, o kojima će govoriti stručnjaci iz zemlje i inostranstva, sa jednom bitnom izmenom – konferencija će biti održana onlajn.

O problemu „lažnih nestanaka“ uz odgovor na pitanje šta navodi decu da svojevoljno napuste kuću govoriće pedagog i psihoterapeut Marijana Vasilijević i master sociolog Marijana Temunović. Problem dece i mladih u riziku od trgovine ljudima predstaviće Ilija Đukanović, koordinator lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u Subotici. Novu kampanju Fondacije Tijana Jurić za unapređenje sistema potrage za nestalom decom predstaviće njen osnivač, Igor Jurić, a imaćemo priliku i da čujemo ličnu priču majke za čijim detetom se tragalo, koja je jedan od jakih argumenata za hitnu potrebu uvođenja ovog mehanizma i u našoj državi.

O posebnim problemima i rizicima sa kojima se suočavaju deca i mladi sa lakim intelektualnim teškoćama govoriće Katarina Tadić, master defektolog, dok će psihoterapeuti Jelena Višekruna i Višnja Divild Žeželj objasniti kako to deca postaju žrtve razvoda roditelja.

O svim mračnim stranama interneta, ali i načinima na koje decu možemo da zaštitimo i u online okruženju upoznaće nas Boris Radanović ispred organizacije South West Grid for Learning (SWGfL) iz Velike Britanije i Amela Efendić iz Centra za sigurni internet, MFS-EMMAUS iz Bosne i Hercegovine.

Još jedna novina ovogodišnje konferencije biće sesija namenjena deci i mladima, kao i njihovim roditeljima. U pitanju je dečija panel diskusija, tokom koje će deca i mladi dobiti priliku da razmene svoja iskustva na internetu, a njihovi vršnjaci će putem komentara moći da se uključe u ovu važnu diskusiju.

Na samom kraju, glumci Ana Rudakijević i Jovan Veljković izvešće za učesnike konferencije kratku edukativnu predstavu ,,Nevidljivi’’ u režiji Vladimira Grbića.

blank

Realizaciju ovogodišnje konferencije omogućili su Telenor fondacija, Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Skup je prijavljen Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te će učesnicima zaposlenima u tim oblastima biti dodeljeni bodovi za obnovu licence.

Učešće na konferenciji je besplatno i dostupno svim zainteresovanim učesnicima. Prijave za učešće na konferenciji moći ćete da popunite na stranici https://tijana.rs/prijava-na-konferenciju/ od srede 25. novembra do nedelje 29. novembra, nakon čega ćete putem mail adrese dobiti uputstvo za pristup konferenciji.

Radujemo se novom zajedničkom angažovanju na unapređenju bezbednosti naše dece!

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!