Podrži, zalepi i vrati nestalo dete kući

Amber Alert predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. Ovaj sistem uspešno funkcioniše u 19 zemalja, a Fondacija Tijana Jurić se aktivno bori za njegovo uvođenje u Srbiju.

Fondacija Tijana Jurić pripremila je posebne nalepnice u okviru kampanje Amber alert  sa ciljem da podseti na bitnost ovog projekta. Nalepnice su namenjene da se lepe na automobile, oglasne table ili na bilo koje drugo mesto na kojem bi bile vidljive velikom broju ljudi.

Pozivamo sve građane koji žele da pomognu da se vest proširi  da nam se jave i naruče Amber alert nalepnice koje će im Fondacija poslati potpuno beslatno.

Kako do nalepnica?

Pošaljite nam vaše ime, prezime, ulicu, grad i broj telefona, a mi ćemo vam u poslati nalepnice. Vaše adrese možete slati na:

Email adresu: fondacija@tijana.rs

Instagram: @foundation_tijana_juric

Facebook: @fondacijatijanajuric

Šta je Amber Alert?

Ovo je specifičan način udruženog reagovanja policije, nadležnih organa i građana koji podrazumeva emitovanje objava putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. sa ciljem da dopru do što većeg broja  građana koji će na taj način zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti, ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Konferencija Bezbednost i odgovornost

Više informacija o ovom specifičnom modelu širenja i objavljivanja informacija u slučajevima nestale dece moći ćete da čujete i na ovogodišnjoj konferenciji ,,Bezbednost i odgovornost’’ koja će se održati 1. decembra. Osim Igora Jurića, koji će bliže predstaviti Amber alert, na teme nestanaka dece govoriće i psihoterapeut Marijana Vasiljević, kao i Ilija Đukanović, koordinator lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice. Za više informacija o konferenciji i načinu prijave za prisustvo pratite naše društvene mreže gde ćemo uskoro objaviti sve što treba da znate.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu