Policijska obuka za članove Fondacije

Saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Fondacije se uspešno nastavlja. Prva obuka tima Fondacije od strane MUP-a bila je pre dve godine, nakon čega su članovi Fondacije stečena znanja preneli na  građane naše zemlje, a posebno na decu širom Srbije.

Predavači na obuci bili su Tatjana Đurašković, šef Odseka za suzbijanje nedozvoljenih i štetnih sadržaja na internetu u Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala i major policije Mirjana Marković iz Odseka za prevenciju i suzbijanje maloletničke delinkvencije.

Glavna tema je bila praksa MUP-a Republike Srbije u borbi protiv savremenih pojavnih oblika kriminaliteta sa kojima se sreću mladi na internetu, sa posebnim osvrtom na postupanje sa informacijama koje ukazuju na postojanje nasilja na internetu i trgovinu ljudima. Pored toga, predavači su se osvrnuli i na obaveze građana i drugih subjekata civilnog društva nakon saznanja da postoje indicije koje ukazuju da je dete  potencijalna žrtva.

blank

,,Ono što je nama od velikog je značaja za sam rad Fondacije, jesu koraci koje bi roditelji trebalo da preduzmu u slučaju da posumnjaju da je njihovo dete potencijalna žrtva bilo kog oblika nasilja na internetu’’ – smatra saradnica Fondacije Natalija Ilić i dodaje da je dužnost članova Fondacije da ovo znanje prenesu dalje i upute roditelje na šta treba da obrate pažnju i koje korake mogu i treba da preduzmu, jer krajnji cilj je uvek prevencija, a ne represija na već izvršeno krivično delo.

Na uspešnost ove saradnje ukazuje činjenica da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije već nekoliko godina organizuje obuke za članove Fondacije.

blank

,,Veoma sam zadovoljan današnjom edukacijom i srećan što smo uspeli da se ujedinimo spoznajom da smo svi na istom zadatku, da svi želimo bezbednije društvo. Ovo je pravi primer dobre prakse saradnje civilnih organizacija i državnih institucija.’’ – zaključio je Igor Jurić.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!