Predstava „Prah“ prvog dana Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“

Predstava „Prah“ biće izvedena prvog dana trećeg Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“, 30. juna u sali KUD „Doža Đerđ“ u Bajmoku. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Sredovečni bračni par živi skromno do trenutka kada muž dobija sedmicu na lotou. Umesto sreće zbog dobitka supružnici osećaju užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo. U toj, za njih novoj i neočekivanoj situaciji, isplivavaju mnoge želje, ali i stvari prećutkivane godinama…

Predstava „Prah“ urađena je po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca. Nesvakidašnja situacija koja se dešava u domu bračnog para, ima odličan efekat i uticaj na publiku koja ima priliku da se preispita kako bi i sama reagovala u situaciji dobitka premije na lutriji.

U predstavi koju je režirao Veljko Mićunović, uloge Žene i Muškarca igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.


Svojim maestralnim glumačkim umećem Nataša Ninković upečatljivo iznosi lik skromne žene svesne položaja svoje porodice, ali i lik koji je pun sumnji i „teorija zavere“. U trenucima žustre rasprave sa „mužem“, svoju snažnu energiju i emociju vešto prenosi na publiku.

-To je žena starog kova, koja živi na rubu egzistencije i koja neće da prihvati nova pravila u svakodnevnici, nego još uvek drži do dostojanstva i morala. Drži taj kakav-takav brak, pokušava da ga sačuva. Taj iznenadni dobitak, posle kratke euforije nju podseti na sve ono što nije imala. Publika reaguje svugde na isti način, sve do samog kraja predstave, kada se sala parktično „podeli“, na muški i na ženski princip razmišljanja, rekla je Nataša Ninković nakon jednog od brojnih izvođenja u Srbiji, ali i širom sveta.

blank

blank

Preostalo je 20 ulaznica za prodaju – sve informacije se mogu dobiti pozivanjm broja 069/55 24 230

Cena ulaznice je 300 dinara

Bojana Latinović

Foto: Sonja Žugić

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu