Institucionalna podrška 2
Projekat “Nastavak institucionalne podrške Fondaciji Tijana Jurić – unapređenje bezbednosti dece u skladu sa evropskim standardima” sproveden je sa ciljem unapređenja uticaja civilnog društva na javne vlasti i poboljšanja praksi u domenu zaštite bezbednosti dece u skladu sa evropskim standardima, uz povećanu participaciju javnosti u procesu donošenja odluka.

Projektom su unapređeni ljudski resursi, interne procedure i mreža saradnika Fondacije Tijana Jurić, unapređen dijalog sa javnim vlastima i unapređeni pravni i policijski mehanizami za bezbednost dece u skladu sa dobrim evropskim praksama i povećana informisanost i participacija javnosti kada se radi o bezbednosnim rizicima kojima su izložena deca.

Ove rezultate postigli smo različitim aktivnostima, između ostalih: strateškim planiranjem Fondacije, nastavkom kampanje za doživotnu kaznu kroz rad na peticiji i prikupljanju potpisa građana kako bi predlog ušao u skupštinsku proceduru, nastavkom rada na inicijativi za uvođenje sistema obaveštavanja o nestanku dece „Amber alert“ u Srbiji, održavanjem online registra nestalih lica Srbije, uvođenjem broja za prijavu nestalih lica i edukacijom i informisanjem dece, roditelja i javnosti o bezbednom korišćenju interneta i trgovini ljudima.

Projekat je sproveden u periodu od oktobra 2017. do septembra 2018. godine uz finansijsku podršku Swedish International Development Cooperation Agency – SIDA u okviru projekta BOŠ-a “Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj Uniji”.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu