Institucionalna podrška 3
Projekat “Institucionalna podrška Fondaciji Tijana Jurić – unapređenje bezbednosti dece i uvođenje dobrih praksi iz evropskih zemalja” sproveden je sa ciljem unapređenja uticaja civilnog društva na javne vlasti i poboljšanja praksi u domenu zaštite bezbednosti dece u skladu sa evropskim standardima.

Projektom su unapređeni ljudski resursi i mreža saradnika Fondacije, unapređen je dijalog sa javnim vlastima posebno u pogledu pravnih i policijskih mehanizama za bezbednost dece u skladu sa dobrim evropskim praksama, povećana je informisanost i participacija javnosti kada se radi o bezbednosnim rizicima kojima su izložena deca i uspostavljen je servis za prijavu materijala nedozvoljenog sadržaja seksualnog zlostavljanja dece, koji je distribuiran na internetu.

Neke od aktivnosti koje smo projektom realizovali su: monitoring i evaluacija strategije Fondacije Tijana Jurić, nastavak kampanje za uvođenje doživotne kazne kroz značajnije uključivanje interesnih grupa, nastavak rada na inicijativi za uvođenje sistema obaveštavanja o nestanku dece „Amber alert“ u Srbiji, edukacije i informisanje dece, roditelja i javnosti o bezbednom korišćenju interneta i uspostavljanje servisa za prijavu materijala nedozvoljenog sadržaja seksualnog zlostavljanja dece, koji je distribuiran na internetu

Projekat je sproveden u periodu od 16.11.2018. do 15.09.2019. godine uz finansijsku podršku Swedish International Development Cooperation Agency – SIDA u okviru projekta BOŠ-a “Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj Uniji”

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu