Institucionalna podrška
Projekat je sproveden sa opštim ciljem unapređivanja uticaja civilnog društva na javne vlasti i poboljšanja praksi u domenu zaštite bezbednosti dece u skladu sa evropskim standardima, uz povećanu participaciju javnosti u procesu donošenja odluka.

Projekat je sproveden u periodu od godine uz finansijsku podršku Swedish International Development Cooperation Agency – SIDA u okviru projekta BOŠ-a “Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj Uniji”.

Projekat je rezultirao unapređenim ljudskim resursima, internim procedurama i mrežom saradnika Fondacije; unapređen dijalog sa javnim vlastima i unapređenje pravnih i policijskih mehanizama za bezbednost dece u skladu sa dobrim evropskim praksama i povećanom informisanosti i participacijom javnosti kada se radi bezbednosnim rizicima kojima su izložena deca.

Kao sveobuhvatni rezultat ovog projekta, pokrenute su dve nove inicijative za izmenu pravnih akata i praktičnih mehanizama koji regulišu pravne i bezbednosne aspekte zaštite prava dece – za pooštravanje kazni za najteža krivična dela nad decom i za uvođenje jedinstvenog sistema alarmiranja javnosti po nestanku deteta.

Projekat je sproveden u periodu od 01.03.2017. do 30.09.2017. godine uz finansijsku podršku Swedish International Development Cooperation Agency – SIDA u okviru projekta BOŠ-a “Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj Uniji”

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu