Zajedno za bezbedniji internet
Projekat je realizovan 2022. godine sa ciljem unapređenja uticaja civilnog društva na predstavnike biznis sektora u domenu zaštite bezbednosti dece, uz povećanu participaciju javnosti u procesu prijavljivanja neželjenog sadržaja na internetu.
Projektom su internet provajderi uključeni u dijalog o važnosti međusektorske saradnje u oblasti sprečavanja i suzbijanja seksualne eksploatacije maloletnih lica na internetu. Uz to, informisano je više od 500 građana direktnim putem i više od 50.000 građana indirektnim putem o načinu funkcionisanja Netpatrole uz podsticanje njihovog značajnijeg uključivanja u proces sprečavanja i suzbijanja seksualne eksploatacije maloletnih lica na internetu. Poslednji rezultat projekta odnosi se na stečena nova znanja i veštine članova tima Centra na teme koje se tiču uticaja na javne politike, procesa javnog zagovaranja, kao i konkretnih praksi u oblasti sprečavanja i suzbijanja seksualne eksploatacije maloletnih lica na internetu.
Projekat je realizovan u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji sprovodi Beogradska otvorena škola uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!