Zajedno protiv vršnjačkog nasilja
Projekat je održan tokom 2021. i 2022. godine sa ciljem doprinosa većoj bezbednosti dece u Srbiji značajnijim uključivanjem svih relevantnih aktera u prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja na nivou pojedinačnih lokalnih samouprava. Pritom smo ostvarili nekoliko rezultata: Predstavnici tri lokalne samouprave u Srbiji (Subotica, Vlasotince i Aranđelovac) informisani su o dobrim praksama drugih opština u prevenciji i suzbijanju vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama; predstavnici svih prepoznatih zainteresovanih strana uključeni u dijalog po pitanju rešavanja problema vršnjačkog nasilja u pet odabranih opština u Srbiji; Edukovano je preko 500 učenika osnovnih i srednjih škola i 150 roditelja, nastavnika, profesora i drugih stručnih saradnika u školama o problemu vršnjačkog nasilja; i konačno, podignuta je svest šire javnosti o problemu vršnjačkog nasilja i mehanizmima za njegovo prevazilaženje dosegom kampanje do 300.000 ljudi.
Projekat je rezultirao formiranjem lokalnih koordinacionih tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u dva mesta: Subotici i Vlasotincu.
Projekat je realizovan u okviru programa Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“ uz finansijsku podršku Evropske unije.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu