SWCYP
Projekat “Safety and wellbeing of children and young people” (“Sigurnost i dobrobit dece i mladih”) je prvi veliki projekat koji je Fondacija Tijana Jurić (sada Centar za nestalu i zlostavljanu decu) sprovela uz finansijsku podršku Evropske unije.
Najvažniji rezultati ogledali su se u ojačanim interim kapacitetima organizacije – obučeno 10 novih saradnika/edukatora u oblastima zaštite i unapređenja bezbednosti dece i mladih. Po završenom treningu, oni su tokom 2 godine trajanja projekta sproveli preko 300 radionica za decu i tribina za njihove roditelje i nastavnike širom Srbije na teme bezbedne upotrebe interneta.
Uz to, okruglim stolovima, stručnim konferencijama i drugim stručnim skupovima informisana je i edukovana stručna javnost, pre svega prosvetni i socijalni radnici, na teme koje se tiču eksploatacije, zlostavljanja i otmica dece.
Konferencijama za medije, uličnim akcijama i onlajn kampanjama povodom važnih datuma (poput Međunarodnog dana nestale dece, Međunarodnog dana sigurnijeg internet i sl.) šira javnost je informisana i osvešćena o problemima nestale i zlostavljane dece.
Važan aspekat projekta bila je i kampanja javnog zagovaranja za uvođenje kazne doživotnog zatvora u Krivični zakonik RS.
Projekat je sproveden u periodu od 15.11.2017. do 15.11. 2019. Godine uz finansijsku podršku Evropske unije (EIDHR).

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu