Saopštenje povodom tragedije u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

Snažno potreseni nezapamćenom tragedijom koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je život izgubilo osmoro dece i radnik obezbeđenja, upućujemo najdublje izraze saučešća porodicama i  najbližima žrtava.

Pozivamo sve nadležne institucije sistema da po hitnom postupku preduzmu odgovarajuće radnje kako bi se deci, roditeljima, nastavnicima i drugom osoblju u školi „Vladislav Ribnikar“, kao i svim drugim školama u Srbiji pružila adekvatna stručna podrška u cilju prevazilaženja posledica ovog teškog dramatičnog događaja.

Uvereni smo da je tragedija koja nas je zadesila morala i mogla biti izbegnuta. U svojoj suštini, ona je rezultat svega što smo činili ili nismo činili da bismo se danas sa njom suočili. Zato apelujemo na svakog građanina naše zemlje da zastane i zapita se šta konkretno, kao pojedinac i zajedno sa drugima, može da učini da se konačno osvestimo i gradimo društvo nulte tolerancije na svaki oblik nasilja.  

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu