Poznati Tiktok pevač optužen za seksualno zlostavljanje

Tik Tok zvezda Rodžer Klej, kog prati više od 3 miliona ljudi, ima 58 godina i postao je popularan nakon što je počeo da objavljuje videe na kojima peva uz poznate svetske hitove. Njegova baza obožavatelja rasla je iz dana u dan, a većinski deca i mladi na aplikaciji prihvatili su ga kao „svog“, podržali ga, delili i komentarisali njegove videe.

Rodžera niko nije posmatrao kao pretnju, i niko nije postavljao pitanje šta jedan 58-godišnji muškarac radi na aplikaciji za decu i mlade, nasnimavajući svoje videe na videe tinejdžerki koje pevaju i plešu. Smatran je kao bezazlen prijatelj dece. Sve do juče.

Ovo je klasičan primer priče kako predator dolazi do žrtve. U nastavku neksta, objašnjen je svaki njegov korak.

Kako ga prati milionska publika, Rodžer Klej je odlučio da pruži šansu mladim, talentovanim nadama, i da ih pozove da pevaju sa njim u uključenju uživo, kako bi se pročulo za njih, i kako bi i sami stekli zasluženu slavu.

Uživo uključenje deluje bezazleno kada je svako u svom prostoru, i strimuje iz svog doma, ali ovaj put nije bilo tako.

Rodžer se u snimak uživo uključio iz hotelske sobe, pribijen uz devetnaestogodišnju devojku. To se publici koja je gledala uključenje nije dopalo. Odmah nakon emitovanja, krenuli su da se nižu komentari koji su postavljali prava pitanja.

„Zašto si slagao za njene godine?“ „Zašto si joj bio tako blizu?“ „Zašto ste bili u hotelskoj sobi, a ne na javnom nestu?“ „Zašto ste bili fizički zajedno, kad ste mogli da se uključite svako iz svog doma?“

Jedan korisnik je čak pitao – „Zašto si na instagramu lajkovao njenu fotografiju od pre 3 godine? Ona je tad imala 16 godina!“

izvor: instagram, stranica rodgercleye

Predator, suočen sa istinom, optužuje one koji su ga prozreli.

Klej, preplavljen komentarima, porukama i pitanjima odlučio je da objavi saopštenje u kom bi razjasnio celu situaciju. Obraćanje prenosimo u celosti:

„Pažnja! Trebalo bi da vas bude sramota. Sinoć sam imao lajv sa talentovanom 21-godišnjom pevačicom. Pevali smo VAMA. Pevali smo za VAS. Pevali smo u dobro osvetljenoj hotelskoj sobi i sedeli u kancelarijskim stolicama. Pevali smo u „portret“ modu radi prijatnosti gledalaca. Stolice su nam bile blizu kako bismo oboje stali u video. ONDA SU POČELI TRAČEVI: „Ona je njegova 19godišnja devojka“ Šta kog đavola? Neki bolesnik je iskopao objavu kada je ona maturirala ali je zaboravio da nemaju svi isto godina kada maturiraju. Zbog različitih, valjanih razloga. Pevanje nije krivično delo. Bez obzira na godine.“

izvor: instagram, stranica rodgercleye

Komentari nisu prestali. Ovakvo saopštenje samo je još više uznemirilo onlajn zajednicu.

Ćutanje žrtve je posledica straha od osude i straha od zlostavljača.

Devojka sa kojom je Rodžer emotivao „lajv“ snimila je video u kom je ispričala šta se zapravo desilo.  I taj video je samo potvrdio sumnje koje su gledaoci imali. U videu Olivija M. kaže „Ja sam Olivija i ovo je moja istina. Imam 19 godina…“ a onda nastavlja da prepričava kako je 58-godišnji Tiktoker došao do nje.

Prvo: predator sebe stavlja u ranjivu poziciju.

„On mi je rekao da nema sa kim da ide na koncert Tejlor Svift, da njegova 18-godišnja ćerka neće da ide sa njim. Priznao je da bi voleo da ja idem sa njim…“ – priča Olivija.

Drugo: nakon upoznavanja predator nudi „priliku koja se ne odbija“.

„Ja se bavim pevanjem. Ponudio mi saradnju, uključenje uživo sa njim, kako bih svima pokazala svoj talenat.“ Vođena time da njega prati 3 miliona ljudi, Olivija je pristala.

Treće: kada su se „sprijateljili“ dopisivanje se nastavlja kako bi predator otkrio lične informacije.

„Saznao je gde živim. Nakon koncerta seo je na avion, i doputovao do mog grada. Javio mi je da želi da se vidimo. Tad sam bila na treningu. Rekla sam mu da sam na treningu i da moram ići kući da se presvučem…“ – priča dalje Olivija u videu.

Četvrto: predator radi sve kako bi se učinilo da je bezazlen.

„On je rekao da će me pratiti do kuće, i da ćemo potom otići u hotel jer nam je potrebna privatnost, dobra akustika i osvetljenje za uključenje. Čak je predložio da snimimo selfi u mom dvorištu…“

Peto: predator će probijati granice, računajući na strah žrtve.

„Kada smo krenuli da emitujemo, mazio me je po leđima. To mi se nije dopalo. Nakon završetka emitovanja, to sam mu i rekla, ali on se nije obazirao. Kad se vido završio, otišao je u toalet sa otvorenim vratima i da je sve moglo da se vidi. Rekao mi je da je uradio vazektomiju (oblik trajne muške kontracepcije. Uključuje hirurško sečenje ili blokiranje semenovoda) Po izlasku iz kupatila tražio je da me poljubi…“

Šesto: umanjivanje i negiranje.

„Kada sam se opirala, Kleju se to nije dopalo. Posle mi je pokazao kako moju fotografiju drži na pozadini svog telefona, jer mu mnogo značim…“

Odmah potom, Rodžer objavljuje da je sve ovo laž, i naziva devojku „manipulatorkom“.

Olivija svoje obraćanje završava sa – „Nadam se da ćete mi verovati…“

Rodžerove objave misteriozno nestaju sa interneta, a odmah zatim nestaje i njegov Tiktok profil. Što je samo još više potvrdilo da Olivija nije salagala.

Nastavak teksta o „trendu“ manipulacije poznatih ličnosti koje svoju slavu koriste kako bi stupili u odnose sa maloletnim licima sledi.

Timea Kukla

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!