U Subotici i Novom Sadu održan kurs samoodbrane

Uspešno je završen dvodnevni kurs samoodbrane, još jedan projekat Fondacije „Tijana Jurić“. Besplatni kurs samoodbrane održan je ovog vikenda u Subotici i Novom Sadu.

Kurs je održao Predrag Lazarević, predsednik Ninjutsu saveza Crne Gore sa svoja dva asistenta.

Oko sto dvadeset učesnika u ova dva grada, više nego uspešno, stekli su osnove borilačkih veština i visok stepen samopouzdanja, što je prvenstveno i bio cilj nas kao organizatora.

kurs-samoodbrana-tijana-juric
Majstor borilačkih veština i njegovi asistenti, Milonja Mijović i Vučko Rajović, strpljivo su ponavljali prikazane tehnike, prenosili ogromno znanje i iskustvo i odgovarali na mnogobrojna pitanja svih prisutnih.

Oduševljenje i entuzijazam učesnika kursa je bio je na veoma visokom nivou.

-Prijavile smo se na kurs bez očekivanja da ćemo ovoliko naučiti. Tehnike su veoma jednostavne i korisne. Mogu se koristiti i protiv jačih od nas što nam mnogo pomaže. Instruktori su se zaista potrudili i neizmerno smo im zahvalne na ovom iskustvu. Nadamo se da ovo nije kraj i da ćemo se videti u skorijem periodu. Ova četiri sata su nam brzo prošla u zabavi i učenju, rekle su Ivana, Ines i Jovana iz Subotice.

samoodbrana-subotica (12)

-Na kursu je bilo odličnih tehnika koje su nam dale i teorijska i praktična znanja kako se odbraniti bez korišćenja snage. Po mom mišljenju uvežbavanje tehnika bi bilo još efikasnije ukoliko bismo imale jače partnere (muškarce) koji bi nam bili stvarni izazov u samoodbrani, istakla je jedna od učesnica u Novom Sadu.

-Prijavila sam se na kurs zajedno sa svojom četrnaestogodišnjom ćerkom u nadi da ćemo savladati tehnike koje bi nam obema u budućnosti u slučaju opasnosti bile od koristi. Ispostavilo se da je kurs pravi pogodak i da je prevazišao sva naša očekivanja. Čule smo podatke o kojima ništa nismo znale, naučile koje su osetljive tačke ljudskog tela i zbog toga sada razmišljam na potpuno drugi način – postoji način da se odbranimo od napadača, nismo više bespomoćne i veliko hvala organizatoru i predavačima kursa, istakla je Gordana iz Novog Sada.

Kao i u prethodnim projektima i ovaj smo realizovali uz pomoć prijatelja i ljudi koji su spremni da podrže svaku ideju koja bi doprinela većoj bezbednosti i zaštiti dece i svih nas.

Zahvaljujemo se direktoru “Sportskog i poslovnog centra Vojvodina” (“SPENS”), Milanu Balaću, na ustupljenoj sali u Novom Sadu, kao i direktoru Gimnazije „Svetozar Marković“, Slobodanu Čampragu, na ustupljenoj fiskulturnoj sali te škole za potrebe održavanja kursa.

kurs-samoodbrane-tijana-juric

Hvala instruktoru Predragu Lazareviću i njegovim asistentima, Milonji Mijoviću i Vučku Rajoviću, na svim znanjima, veštinama i iskustvima koja su nam preneli.

Zbog ogromnog interesovanja i velikog broja zainteresovanih koji, zbog ograničenog broja učesnika nisu uspeli da se nađu među polaznicima prvog kursa, potrudićemo se da u narednom periodu organizujemo još ovakvih kurseva, a o terminima i lokacijama će zainteresovani biti na vreme obavešteni.

Za nove prijave, sve informacije, sugestije i komentare obratite se na telefon saradnice portala Mihaele Nemet, 063/770-6969 ili putem mail adrese: mihaelanemet@tijana.rs.

Igor Jurić

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu

Upišite se na listu za obaveštenja

Pridružite se našoj email listi da biste dobijali najnovije vesti i informacije sa našeg portala.

 

Uspešno ste upisali Vašu email adresu!