Uspostavljena saradnja Fondacije „Tijana Jurić“ i Pokrajinskog sekretarijata za privredu

U Novom Sadu je danas uspostavljena saradnja Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Fondacije „Tijana Jurić“.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i osnivač Fondacije Igor Jurić, razgovarali su o svim projektima koje je fondacija realizovala u toku 2015. godine, od kojih se nekoliko i dalje aktivno sprovode poput edukacije „Tijana klik“, predstave „Nasilje nema opravdanje“ i tribine „Stop trgovini ljudima“.

Ovo je ujedno bila prilika za podsećanje na dva najvažnija ostvarena cilja fondacije u godini koja se završava, a to su „Tijanin zakon“ i članstvo u međunarodnoj organizaciji za potragu dece „AMBER Alert“.

– U 2016. godini ćemo raditi još više i kroz sve naše projekte skretati pažnju na to da je bezbednost deo svakodnevnice i da o njoj ne treba misliti samo onda kada se nešto tragično desi. Pred nama je novih 12 meseci koje dočekujemo spremno, jer smo prihvatili odgovornost da i dalje edukujemo decu i roditelje sa željom da se nivo svesti o bezbednosti za kratko vreme podigne na viši nivo nego što je to bilo prethodnih godina – istakao je Igor Jurić nakon sastanka.

Podrška institucija i prepoznavanje važnosti ciljeva koji će biti realizovani, od velikog su značaja za budući rad fondacije.

– Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u potpunosti podržava rad i zalaganje Fondacije, sa kojom je danas uspostavljena plodonosna saradnja, čime se Sekretarijat pridružio Fondaciji i svim njenim saradnicima u borbi protiv nasilja, trgovine decom i devijantnih društvenih pojava – istaknuto je na današnjem sastanku.

Bojana Latinović

miroslav-vasin-fondacija-tijana-juricFoto: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

blank

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu