Zahvalnica svima

Ne postoje reči kojima bi se porodica Jurić kao i njihova familija i prijatelji, mogla zahvaliti svima onima koji su nam pomagali u toku traženja naše Tijane i sve do danas.

Od potrage za Tijanom do danas, u svim našim aktivnostima je učestvovao veliki broj ljudi.

Svi oni koji su zajedno sa nama tražili Tijanu, pomagali nam u nekim našim aktivnostima ili nam slali svoje poruke podrške, radili su to nošeni svojom savešću i saosećanjem.

U pešačkim potragama i pretraživanju terena oko Bajmoka, učestvovalo je na stotine građana i pripadnika policije i žandarmerije.

Stotine pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno su radili na rešavanju ovog slučaja.

Skoro milion i po korisnika posetilo je našu „Facebook” grupu koja je pratila ceo ovaj događaj.

Građani su zalepili hiljade plakata sa Tijaninim slikama u preko dvadeset država, a hiljade korisnika „Facebook”-a i „Twitter”-a su podelili njene slike na društvenim mrežama u preko trideset država.

Igor Jurić je imao na desetine telefonskih poziva sa ponudama za pomoć.

Kada je Tijana pronađena, porodica Jurić je dobila na stotine telegrama i poziva telefonom i na hiljade poruka saučešća preko „Facebook“-a i „Twitter“-a.

Svoje saučešće porodici Jurić i osudu ovakvog krivičnog dela putem društvenih mreža i medija uputio je veliki broj javnih ličnosti (glumaca, pevača, sportista i političara).

U našim raznim aktivnostima, preko „Facebook“-a i „Twitter“-a, pomagalo nam je i još uvek nam pomaže na hiljade ljudi.

U nekima od njih učestvovalo je i na desetine javnih ličnosti.

Pravnici, udruženja i stručnjaci iz raznih oblasti su nam pomogli oko sastavljanja teksta „Tijaninog zakona“, da se ovakva tragedija “NIKADA NE ZABORAVI” i da se više „NIKADA NE PONOVI”.

Preko 1.600 volontera, nam je se javilo u avgustu, u prve dve nedelje od kada je Tijana pronađena, spremnih da pomognu u organizaciji peticije za „Tijanin zakon“, a kada smo proveravali njihovu zainteresovanost u prvoj nedelji decembra, samo za prvih sat vremene našem SMS pozivu se odazvalo njih šezdeset i troje.

A nama znači, svaki Vaš mail podrške, svaka Vaša utešna reč ili svaki Vaš „like“ koji nam pošaljete na „Facebook“, jer onda znamo da smo još uvek na dobrom putu da ova Tijanina sudbina dobije barem neki smisao i „DA SE NIKADA NE ZABORAVI“.

Onda znamo da nismo – sami.

Mi smo zauvek izgubili našu Tijanu, ali kao uspomenu na nju, mi smo sebi postavili za cilj želju da izmenama zakona, ali i samim podizanjem svesti kod ljudi da su ovakve žrtve sve češće i da je Tijana mogla biti bilo čije dete, pokušamo „DA SE NIKADA NE PONOVI“.

Svima Vama koji ste samo spominjali Tijanino ime u toku Vaših uobičajenih dnevnih aktivnosti, zajedno sa nama je tražili, pisali o Tijani, komponovali pesme, slikali murale ili nam na bilo koji način pružili neku tehičku ili materijalnu pomoć za neke naše aktivnosti, od porodice Jurić zaslužuju jedno najiskrenije i veliko:

H V A L A !

Ova reč zahvalnosti je nešto najmanje što Vam mi možemo pružiti za sve ono što ste uradili za nas do sada.

Mirjana, Saška i Igor Jurić su tokom potrage za Tijanom i do danas, smogli snage da svakodnevno beleže sve pozive dobrih ljudi, a bilo ih je, na hiljade. Od običnih građana, preko novinara i medija koji su, vođeni profesionalnom savešću i ljudskim saosećanjem bili uz njih, do organizacija i institucija koje su im pružale podršku i nudile pomoć.

Sva Vaša imena ostaju zapisana u toj svesci, ali i u našim srcima.

Bez pomoći svih Vas, Tijana verovatno nikada ne bih bila pronađena, a uz Vašu pomoć potrudićemo se da nikada ne bude zaboravljena i da o usvojenom i primenjenom „Tijaninom zakonu“, čitate na „Tijaninom portalu“, dok se šetate „Tijaninom ulicom“ ili sedite u „Tijaninom memorijalnom parku“, a da prevencijom uspemo da utičemo na to da na „Nestali.rs“ i „Pedofili.rs“ ili na nekoj sličnoj adresi, bude što manje imena i da dobijamo što manje poruka kroz sistem “Tijana alert”.

Izvor: Tijana.rs.
Foto: Facebook.

Postani član CNZD!

Da li ćeš pomoći ako znaš da možeš? Sada je tvoja prilika – podrži našu misiju i rad učlanjenjem u zajednicu koja okuplja ljude kojima je prioritet bezbedno odrastanje dece u Srbiji.

Bezbedna priča

Posetite zvanični podkast Centra za nestalu i zlostavljanu decu